Ruim baan voor zij-instromers Branchenieuws

photodune-2043745-college-student-s

18 februari 2019 - 9:48 

Een groot deel van de nieuwe medewerkers in de technische installatiebranche bestaat op dit moment uit zogeheten zij-instromers met weinig of geen ervaring in de branche. Zij moeten nieuwe talenten ontwikkelen en ook wennen aan de branche. Hier is een speciale training voor, die wordt verzorgd door OTIB. Omdat OTIB de instroom van nieuwe medewerkers in de branche stimuleert, is deelname aan deze training gratis.

In de training, die is gericht op bedrijven die zij-instromers in dienst willen nemen, gaan de deelnemers onder meer aan de slag met de beeldvorming die zij-instromers van de branche hebben (soms negatief) en de wijze waarop je mensen kunt stimuleren. Ook leren zij mogelijke problemen bij de nieuwe medewerkers te herkennen en hen gericht in hun werk te motiveren. Daarnaast helpt de training bij het versterken van de ambassadeursrol van de branche.
De training bestaat uit een volledige trainingsdag (van 9.00 tot 16.00 uur) met een terugkommoment (van 16.00 tot 19.00 uur) na zes weken. Na afloop van de training kunnen de deelnemers tijdelijk gebruikmaken van een hulplijn.
Hier vindt u meer informatie.Deel dit artikel