Waar zeikt u? Installatie know-how

photodune-2043745-college-student-s

29 september 2018 - 9:36 

Het openbare toilet is hot. Or not? De roep om meer (semi)openbare toiletten is groot sinds eind vorig jaar het tekort voor de rechter werd aangevochten. Er is een campagne gestart, Rotterdam heeft een officiële 'Zeiknota' en voor hoge nood zijn er een aantal apps.

Nu is er een groot verschil tussen publiek toegankelijke urinoirs en toiletten én openbare plasgelegenheden. De laatste bevinden zich in de openbare ruimte en worden vaak onderhouden door de gemeente, terwijl semiopenbare toiletruimtes zich meestal bevinden bij horecagelegenheden, in winkels en bij benzinestations. En ook daar moet volgens de actievoerders het aantal plasgelegenheden worden uitgebreid. Nu zal niet iedere restauranteigenaar of sporthalbeheerder hierop zitten te wachten, maar ze moeten er wel aan geloven. Eén wc voor 6.900 Helmonders is echt niet fijn als de druk hoog is. En dit is niet de enige gemeente waar het slecht is geregeld. Om te laten zien dat het echt menens is zijn twintig gemeenten aan de slag gegaan en stelde Rotterdam de Zeiknota op. Terwijl in andere dorpen en steden aan (horeca)ondernemers wordt gevraagd hun toiletten open te stellen.

Of iedere beheerder of restaurateur daarop zit te wachten, daar kan je vraagtekens bij zetten. Maar u kunt hen als installateur wel een stuk tegemoetkomen. Bijvoorbeeld door urinoirs aan te bieden die montage en onderhoudswerkzaamheden tot een minimum beperken. Want dat is natuurlijk bij veel ondernemers de bottleneck. Of het nu gaat om openbare toiletten, om sanitaire ruimtes in de horeca of zorginstellingen, tijd en hygiëne zijn altijd belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zowel bij installatie als bij onderhoud.

Bij de Geberit urinoirs Preda en Selva is de installatietijd beperkt doordat de geïntegreerde sturing in het urinoir zelf zit. U bent er bovendien van verzekerd dat de urinoirs tot 150 kg belast kunnen worden én keurig in het gelid hangen. Daarnaast hoeft u geen sleuven te frezen voor de elektronische aansturing. Preda en Selva worden namelijk geleverd met een net- of batterijvoeding of zelfs met een generator. En voor renovaties is een speciale renovatieset beschikbaar.

Maar uw klant zal het meest blij zijn met de geïntegreerde oplossingen waardoor onderhoud een fluitje van een cent wordt. Zo is de sproeikop vanaf de voorzijde toegankelijk en kunt u de sifon van bovenaf bereiken. Het docking station bevindt zich aan de onderzijde van de urinoirs; aan het zicht onttrokken, maar toch goed bereikbaar.

In het docking station zit de geïntegreerde urinoirsturing. Deze bevat de bedieningselektronica, de elektrische voeding en een magneetklep. Daardoor heeft u slechts één hand nodig om het docking station te verwijderen. U hoeft er zelfs het water niet voor af te sluitenDeel dit artikel