Legt u hem goed schuin? Installatie know-how

photodune-2043745-college-student-s

20 september 2018 - 9:50 

Douchen doen we lang niet meer alleen om even op te frissen. Het waterverbruik wijst dat uit. Was tot de eeuwwisseling het toilet nog de grootste waterverbruiker in huis, tegenwoordig is deze al lang voorbijgestreefd door de douche. Gemiddeld verbruiken we ruim vijftig liter water en genieten we hier bijna negen minuten van. Dan wil je dat ook doen in een aangename omgeving, bij voorkeur in een inloopdouche.

Een vierkante douchecabine van 80x80 cm ervaren weinig mensen als luxe. Douchen is een wellnessbeleving waarbij mensen de ruimte willen hebben en een onbelemmerd uitzicht. Dat verklaart voor een groot deel de populariteit van de inloopdouche. Daarnaast kan hij bijna overal geplaatst worden. Dat de ruimte er is, betekent echter niet dat een inloopdouche eenvoudig te realiseren is. De vloer zorgt bij menig installateur voor hoofdbrekens, omdat een douchevloer onder afschot leggen bewerkelijk is én perfect moet gebeuren. Water dat niet wegloopt zorgt namelijk voor klachten; badgasten ervaren het als onhygiënisch en na iedere douchebeurt moet er extra schoongemaakt worden om afzetting van zeepresten te voorkomen.

En dan worden er ook nog andere eisen gesteld. In de eerste plaats natuurlijk aan de waterdichtheid. Een ander aspect is het comfort van de douchevloer. En - niet te vergeten - het oog wil ook wat. Niets is ontsierender dan een inloopdouche met 'drempel'. Aan u de taak als installateur om met al die wensen rekening te houden. Door een minerale douchevloer te gebruiken in plaats van de vloer te betegelen is de eerste winst te realiseren, maar dan nog blijft de afwatering een punt van aandacht. Maar ook dat kunt u slim aanpakken door te werken met een installatieframe. Hiermee monteert u de vloer niet alleen veel sneller, u weet ook zeker dat het goed gebeurt.

Geberit Setaplano is een douchevloer met een installatieframe. Hij wordt compleet geleverd, inclusief voorgemonteerde onderdelen. Zelfs de afdichtingsfolie is in de fabriek al aangebracht en daarmee kan de douchevloer volledig waterdicht verwerkt worden. Het installatieframe heeft verstelbare steunpoten die u aanpast op de vloerhoogte. Is het frame waterpas geplaatst, dan hoeft u bij de werkzaamheden geen rekening meer te houden met het afschot. De douchevloer is hier standaard van voorzien. Maar er is nog een ander groot voordeel aan werken met een frame: u kunt de douchevloer altijd op exacte dezelfde hoogte als de tegels installeren. Ligt de eerste rij tegels in de badkamer, dan kunt u de poten nog verstellen zodat er een bijna naadloze overgang ontstaat.

Tot slot zijn er nog een aantal details waar uw klanten erg blij mee zullen zijn. Setaplano is gemaakt van een mineraalcomposiet dat eenvoudig te reinigen en antibacterieel is. De douchevloer is zelfs geschikt voor intensief gebruik en eventuele gebruikssporen zijn reparabel. En voor de mensen die een hekel hebben aan het reinigen van de douchegoot: de goot is voorzien van een haarzeef. Deze is eenvoudig te verwijderen en kan onder de kraan schoongespoeld worden. Dat is pas slim bekeken!Deel dit artikel