Hoeveel kennis past er in uw broekzak? Installatie know-how

photodune-2043745-college-student-s

25 september 2018 - 9:38 

Als u voor een wc staat, weet u dan hoe oud hij is, welke onderdelen u nodig heeft of hoe het inbouwreservoir is voorbereid op een douchewc? Vaak is het bij onderhoud belangrijk om het type of bouwjaar van het inbouwreservoir te kennen. Dat maakt de zoektocht naar de juiste onderdelen een stuk eenvoudiger. Die kennis zit nu letterlijk in uw broekzak. De Geberit ProApp helpt u om de wc te identificeren, met het bestellen van de juiste onderdelen én er staan ook handige installatievideo's op.

In 1775 patenteerde Alexander Cumming een systeem om water door het closet te spoelen, maar de combinatie van kleppen en een sifon (zoals we die in de huidige wc's kennen) was een vinding van Thomas Crapper en dateert van net voor 1900. Het systeem - met een stortbak boven aan de muur - was erg populair en wordt zelfs nu nog verkocht, ondanks dat het een goede techniek vereist om op de juiste manier aan het touwtje te trekken. De ontwikkeling van de spoelreservoirs heeft mede daarom nooit stilgestaan. Het doorspoelen kan eenvoudiger en bovendien is het mooier om het waterreservoir te verbergen. Dat leidde tot de ontwikkeling van het eerste inbouwreservoir. Geberit bracht deze ruim een halve eeuw geleden (1964) op de markt.

Zo'n lange geschiedenis betekent echter ook dat u exemplaren met museale kwaliteit en prachtige retro-afdekpanelen met hendelbediening kunt tegenkomen. Alleen daarom is het al leuk om de app op uw telefoon te installeren. Nu is dat niet de opzet van de app, maar dat ook deze oude bedieningspanelen erop staan heeft wel een reden: ook van deze oude inbouwreservoirs zijn alle onderdelen namelijk vervangbaar. Misschien niet altijd een-op-een, maar er is altijd wel een alternatief, inclusief handleiding, voorhanden. Wat de app echter met name beoogt is dat als u voor de wc staat die mankementen vertoont, u deze snel en vakkundig kunt repareren. In een paar stappen weet u met welk bouwjaar u te maken heeft en de app leidt u vervolgens naar de juiste onderdelen. U hoeft zelfs niet met de groothandel te bellen. Via de app geeft u door welke onderdelen u wilt ontvangen.

Daarnaast toont de app of bepaalde producten wel of niet samengaan, waardoor u de montagetijd beperkt én het installatiegemak op locatie vergroot. De volledige Geberit catalogus is in de ProApp verwerkt. Van panelen met hendels tot douchewc's: alle technische informatie - zoals productinformatiebladen en montagehandleidingen - is altijd binnen handbereik en up-to-date. En vraagt de klant of het inbouwreservoir ook geschikt is voor een douchewc of een wc met geurafzuiging, dan kunt u direct door middel van de animatievideo's laten zien hoe deze nieuwste generatie wc's werkt. Dat is zowel letterlijk als figuurlijk slim bekeken!Deel dit artikel