Zehnder besteedt recycling uit aan Wecycle Branchenieuws

photodune-2043745-college-student-s

22 november 2018 - 13:34 

De uitvoering van de recycling van Zehnder luchtventilatie producten en radiatoren wordt in Nederland uitbesteed aan Wecycle. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling regelt van elektronische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste).

Ter bescherming van natuurlijke hulpbronnen, het milieu en de gezondheid heeft de Europese Unie richtlijnen opgesteld. Eén van deze EU-richtlijnen, de regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Appraten (AEEA), is van toepassing op luchtventilatie en radiatoren. Ook deze producten bevatten immers waardevolle grondstoffen die via een goede recycling hergebruikt kunnen worden.
In de Wecycle Service Centers wordt de circulaire met de sociale economie verbonden door apparaten te sorteren en te demonteren door mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt. Hiermee krijgen deze personen weer een perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van de recycling toe.
In 2017 heeft Wecycle samen met haar inzamelpartners maar liefst 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Mere informatie over Wecycle vindt u hier. Deel dit artikel