Subsidieregeling praktijkleren blijft in elk geval tot 2023 Branchenieuws

photodune-2043745-college-student-s

22 november 2018 - 12:53 

De subsidieregeling voor praktijkleren blijft bestaan tot in elk geval 2023. Dit blijkt tijdens de begrotingsbehandeling van Onderwijs in de Tweede Kamer.

In de aanloop naar de behandeling van de onderwijsbegroting pleitte de Industriecoalitie (UNETO-VNI, FME, Bouwend Nederland en Metaalunie) voor verlenging van de subsidieregeling ná 2019. En dus is dit loon naar werken, of naar lobbyen.

Ingezet
Met name twee Kamerleden hebben zich ingezet voor handhaving van de subsidieregeling praktijkleren: VVD-Kamerlid Zohair El Yassini en Mahir Alkaya van de SP. El Yassini laat weten: "Bedrijven die leerlingen intern opleiden zijn ontzettend belangrijk. Leren doe je immers het snelste en beste op de werkvloer zelf. Omdat werkgevers hier een enorme investering in doen, in geld en tijd, vindt de VVD het belangrijk om bedrijven hierin tegemoet te komen."

Bewondering
SP-Kamerlid Mahir Alkaya zegt: "'Ik heb veel bewondering voor kleine bedrijven met weinig personeel, die toch hun schaarse tijd en geld steken in de opleiding van toekomstige vakmensen. De subsidie die zij hiervoor krijgen, dekt niet eens de kosten die zij maken, maar het kabinet wilde ook dit afschaffen. Onbegrijpelijk. Ik ben blij dat het kabinet hier onder druk van de Tweede Kamer vanaf ziet."Deel dit artikel