Breed pact om tekort technisch personeel aan te pakken Branchenieuws

photodune-2043745-college-student-s

22 november 2018 - 12:57 

In Overijssel is het breed samengesteld Techniekpact Regio Zwolle opgericht om het tekort aan technische vakmensen aan te pakken. Ruim zeventig vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemers-, overheids- en netwerkorganisaties maken hier deel van uit.

Robert-Jan de Vries, voorzitter van de samenwerkende technische opleidings- en ontwikkelingsfondsen in Gelderland/Overijssel, stelde bij de aftrap vast dat de publiek-private samenwerking in slechts een paar maanden tijd tot stand is gekomen.

Scholingsvouchers
In de 'Overijsselse Techniekuitdaging' (de titel van het uitvoeringsprogramma) staat de toekenning en het gebruik van scholingsvouchers centraal. De vouchers zijn beschikbaar voor mensen die in Overijssel op zoek zijn naar een baan in de techniek (200 vouchers), voor werkenden in de techniek (250 vouchers) en voor vakmensen die parttime techniekdocent willen worden (40 vouchers). De vouchers zijn inwisselbaar bij een door 'Overijsselse Techniekuitdaging' erkend opleidingsinstituut en zijn goed voor 5.000 euro voor nieuwkomers in de techniek, 2.500 euro voor werkenden en 3.000 euro voor aanstaande docenten.Deel dit artikel