Bouwsector groeit naar niveau van voor de crisis Branchenieuws

photodune-2043745-college-student-s

1 februari 2017 - 9:28 

De vooruitzichten voor de bouwsector dit en volgend jaar zijn, na een ook al succesvol 2016, zeer gunstig. De woningbouw blijft in deze periode de belangrijkste groeisector, maar de utiliteitsbouw en infrastructuur groeien. Tot 2022 kan de bouwsector een solide groei realiseren van gemiddeld 2 procent per jaar. Het productieniveau komt dan boven het niveau dat voor de crisis werd gerealiseerd.

Dit concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in de studie 'Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2017'. In 2016 groeide het productievolume van de bouw met 7 procent, wat neerkomt op een toename met 4 miljard euro. De groei werd opnieuw gedragen door de woningbouw. In twee jaar tijd zijn de investeringen in de woningbouw met 50 procent gestegen.
Het productieniveau komt met de groei rond 2020 te liggen boven het niveau dat voor de crisis werd gerealiseerd. Om de voorziene productiegroei in de komende jaren te realiseren zal de werkgelegenheid in de bouw met 57.000 arbeidsjaren moeten toenemen.Deel dit artikel